House SJ

2014 | London | UK

with dMFK Architects

'This understated renovation and extension of a private house in North West London involved the complete opening up of the floors and focused on better connecting the building to its beautiful garden. The house is located in the heart of the St John’s Wood Conservation Area in the City of Westminster.

The design aims to open up the ground floor, and to bring the garden into the house where it had previously been largely blocked off. The ground floor was completely re-modelled to create a series of connecting and interlinked open plan living spaces flexible enough to accommodate privacy when desired. Natural day lighting was enhanced within the deep floor plans by a mixture of large full height windows on all 4 sides and carefully considered placement of rooflights. The front external facade was sympathetically refurbished within the character of the Conservation Area, whilst the rear was completely opened up to the garden with a contemporary design.'

@ 2020